ro
Alergenii din produsele finite

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI  din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra
în urmatoarele grupe:
1. Cereale care conţin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate.
2. Crustacee şi produse derivate.
3. Ouă şi produse derivate.
4. Peşte şi produse derivate
5. Arahide şi produse derivate.
6. Soia şi produse derivate
7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză)
8. Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate.
9. Ţelină şi produse derivate.
10. Muştar şi produse derivate.
11. Seminţe de susan şi produse derivate.
12. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
13. Lupin şi produse derivate.
14. Moluşte şi produse derivate.
sus