roen
Casa de vinuri Rossetya

In interiorul restaurantului se afla "Casa de Vinuri Rossetya" unde propunerea este diferita de un meniu obisnuit de restaurant.Odată experimentată oferta "Rossetya", cu siguranţă că puţini vor rezista tentaţiei de a prelungi şi acasă atmosfera descoperită aici. Şi cum o poţi face altfel decât utilizând aceleaşi elemente ale arhitecturii stării de bine pe care echipa "Rossetya" o elaborează pentru fiecare oaspete al său? Iată de ce, în antreul localului a fost amenjat un spaţiu de expunere al Casei de Vinuri "Rossetya". Ne mandrim cu o selectie de vinuri care se completeaza cu ideea de gastronomie teritoriala, iar preţurile sunt cele ale oricărui magazin de vinuri şi distilate din cele mai fine. Dacă pasionatul de vinuri se va descurca cu uşurinţă şi singur printre diferitele etichete - fie ele autohtone sau de import -, pentru cei mai puţin iniţiaţi este disponibil în permanenţă serviciul unuia dintre somelierii de serviciu.

Casa de vinuri Rossetya Casa de vinuri Rossetya Casa de vinuri Rossetya Casa de vinuri Rossetya
Domeniul Coroanei Segarcea
Domeniul Coroanei Segarcea


Un vin pentru un rege

Segarcea pamant mult visat in denumirea lui latineasca - este unul dintre cele doisprezece domenii date in administrare Casei Regale a Romaniei in 1884, in timpul regelui Carol I, de catre Parlament. Acesta a fost momentul in care a luat nastere Administratia Domeniilor Coroanei (ADC).

Un terroir binecuvantat pe paralela "de aur"

Domeniul Coroanei Segarcea se intinde peste un terroir binecuvantat, cu sol aspru si soare arzator, ca o imbinare de inalt caracter uman si natura calda, generoasa.

Segarcea se afla pe paralela 44 numita paralela vinurilor de calitate”, in partea de sud a Romaniei, in regiunea Olteniei, la 25 km S de Craiova si la 70 de km N de Dunare. Cultura vitei de vie este favorizata aici de conditiile pedo-climatice, viile fiind plantate pe ultimele dealuri care se intind inainte de Dunare, intr-un amfiteatru format de fluviu, Carpati si Muntii Balcani. Aceste dealuri au constituit in trecut un bazin de mare, din care s-a ridicat un piedestal de calcar, peste care s-a suprapus un strat de cernoziom.

Numarul de cel putin 1440 ore de stralucire a soarelui in perioada de vegetatie (1 aprilie - 31 octombrie) face ca terroir-ul de la Segarcea sa fie folosit cu precadere pentru cultivarea soiurilor de struguri negri, fara a defavoriza insa soiurile albe. Suma precipitatiilor anuale se ridica la 565 mm, iar media temperaturilor anuale este de 11 grade C. Conditiile ideale de aici au dus la nasterea unor vinuri cu caracter puternic.
Domeniul Coroanei Segarcea
Alira
Casa de Vinuri Rossetya


2006 este anul in care compania WINERO a decis sa aduca in Romania "filozofia vinurilor din Bordeaux - cupajarea inteligenta a vinurilor obtinute din mai multe soiuri de struguri, pentru a oferi un vin mai complex, mai echilibrat" (Contele Stephan von Neipperg). Un grup de investitori straini, care ii are in frunte pe Dr. Karl Heinz Hauptmann si oenologul Marc Dworkin, a decis sa dea o noua imagine vinului romanesc si terenurilor sterpe de la ALIMAN.

Dr. Karl Heinz Hauptmann este fondatorul "Telor Capital Management", fond de investitii din Cehia si fost director al companiei "Merrill Lynch Londra". Oenologul Marc Dworkin are o bogata experienta acumulata in Bordeaux unde a inceput activitatea la Benjamin et Edmond de Rothschild si a continuat cu Vignobles Bessineau, Chateau Larmande, Chateau Bellefont Belcier, dar si in tari cu o mai mica recunoastere pentru producerea vinurilor de calitate, precum Bulgaria, China, Israel. Rezultatele obtinute pana acum arata ca maiestria oenologului duce la obtinerea unor vinuri excelente si in areale viticole din afara Frantei.

Terroir-ul de la ALIMAN, adica mixul dintre conditiile de clima si sol, a fost cel care a atras atentia actionarilor. Astfel, in 2007 si 2008, ALIMAN a revenit la viata odata cu aparitia vitei de vie pe aceste dealuri odinioara pustii. in acest moment, 80 de hectare sunt plantate cu soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon si soiul cel mai drag noua de la care avem si cele mai mari asteptari, Feteasca Neagra.

La sfarsitul lunii Septembrie 2009, primele 20 de ha aflate pe rod au oferit struguri care au intrunit exigentele privind calitatea ale lui Marc Dworkin. Din acestia am obtinut primul nostru vin din Romania, numit ALIRA.

Vinurile ALIRA
In 2009 am recoltat primii struguri din plantatia noastra de la Aliman. 20 de hectare de merlot au ajuns la maturitate, suficient cat sa ii ofere posibilitatea oenologului Marc Dworkin sa creeze primul nostru vin: ALIRA Merlot 2009.Iar acesta este doar inceputul...

In 2010 am recoltat Cebernet Sauvignon si Merlot, iar in 2011 primii struguri de Feteasca Neagra au oferit ce au avut mai bun. Astfel, in 2012 am lansat doua noi vinuri: ALIRA Cabernet 2010 si ALIRA Tribun 2011 -un cupaj din cele trei soiuri pe care le avem plantate la Aliman - Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca neagra.Toate vinurile create de noi vor ajunge la raft sub brandul ALIRA - denumire ce vine de la numele locului unde creste si se dezvolta vita de vie (ALIman) si locul unde va lua nastere vinul (RAsova).
Casa de Vinuri Rossetya
Purcari
Purcari


Gustul fin al vinului bun este bine cunoscut locuitorilor acestei regiuni. Din cele mai vechi timpuri, pe aceste meleaguri, a fost infiinţată o colonie a Romei Antice. Romanii au avut un impact enorm asupra dezvoltării tradiţiei vinificaţiei locale și a obiceiurilor de consumare a vinurilor.

Pe parcursul secolelor tradiţiile nu s-au stins, ci, din contra, s-au înrădăcinat si au devenit o parte integrală a culturii locale, iar Moldova, a devenit patria unor vinuri de excepţie.

Perioada moderna din istoria vinurilor de Purcari începe o dată cu fondarea companiei „Vinăria Purcari”, în 2003. Fondatorii companiei au adoptat misiunea nobilă de renaştere a renumitelor vinuri de cupaj - Roşu de Purcari şi Negru de Purcari. În acest scop este reconstruită fabrica din microzona Purcari, unde compoziţia specifică a solului şi condiţiile climaterice sunt ideale pentru cultivarea soiurilor de struguri necesare creării unui vin excepțional. Sistemul de producere a vinurilor de Purcari este complet retehnologizat şi actualizat. Sunt renovate beciurile vechi, construite încă în 1827. Astăzi la Purcari se află cele mai vechi şi renumite beciuri din Moldova. Conacul din Purcari este unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție turistică ale ţării noastre, reprezentând o carte de vizită a Moldovei.

Din 2003, gustul rafinat, de înaltă calitate al vinurilor Vinăriei Purcari a adus mai mult de 80 de premii, câştigate la diverse concursuri de specialitate şi degustări de vinuri internaţionale.
Purcari
Jidvei
Jidvei


Centrul viticol Jidvei


Vinurile de Jidvei isi trag seva din Podgoria Tarnave, situata in bazinul hidrografic al celor doua rauri Tarnava Mica si Tarnava Mare; La cativa kilometri de Alba Iulia, cetatea Marii Uniri din 1918, si la 150 de kilometri de vechea cetate dacica Sarmisegetuza, Podgoria Tarnave reprezinta inima unui loc plin de istorie si istorii, unele adevarate, altele imaginare, care dau farmec Transilvaniei.

Plantatiile de vita de vie ocupa o suprafata de aproximativ 2000 ha, la o altitudine cuprinsa intre 400 si 600 de metri. Majoritatea lor sunt amplasate pe versantii cu expozitie sudica, sud-estica si sud-vestica, ceea ce face ca razele soarelui si circulatia atmosferica sa favorizeze cultura vitei de vie. Tinutul bucura vita de vie cu solul sau de tip brun roscat de padure si cu climatul temperat -continental, cu temperaturi medii anuale de + 9 grade Celsius. Acest ansamblu de factori ecoclimatici determina reactii lente de oxidare, fapt care determina o acumulare trepatata si continua a zaharurilor si a aromelor. Dar, cel mai de pret dar cu care natura rasplateste priceperea viticultorilor este Toamna; Toamna pe vaile Tarnavelor, cu temperaturi nu prea ridicate, uneori cu ceata persistenta, alternand cu zile insorite, aduna aromele in boabele strugurelui, pastrandu-i cu grija aciditatea in limitele unui echilibru armonios.
Jidvei
Crama Girboiu
Crama Girboiu
Crama Girboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de hectare, unica prin povestea pe care o spune si prin conditiile climatice caracteristice zonei. Podgoriile se afla in comuna Cotesti, care este caracterizata prin conditii climatice deosebit de favorabile si un sol bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei.

Dealurile sunt situate la o altitudine ce variaza intre 150 si 200 de metri. Aceasta zona are o vasta traditie in viticultura, care ofera in fiecare an vinuri moderne si de inalta calitate. Patrimoniul viticol al cramei Girboiu este format din vite de vie autohtone, precum Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si cele internationale, cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Gewurztraminer, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. De cand a fost infiintata crama, familia Girboiu gestioneaza toate sectoarele companiei, impreuna cu o echipa de experti, cu o imbunatatire recenta a sectorului de Vanzari, Marketing si Comunicare.

Crama are o suprafata de 4000 de metri patrati, unde se afla zona de procesare a strugurilor, depozitul cu o capacitate de 2 milioane de litri, linia de imbuteliere si sistemul de ambalare bag-in-box (punga in cutie). Echipamentele sunt modele de ultima generatie. Procesele de macerare si fermentare a vinurilor se fac in cisterne din otel inoxidabil, la temperatura controlata; maturarea se face in butoaie fabricate din lemn frantuzesc.

Crama Girboiu doreste sa produca si sa ofere consumatorilor cele mai bune vinuri, renumite prin unicitatea locului si prin soiurile cultivate ale binecunoscutei podgorii de la Cotesti, precum si de traditia recunoscuta de sute de ani de fabricare a vinului bun.
Crama Girboiu
Halewood International
Halewood International
Infiintata in 1978 de catre John Halewood, compania Halewood International Ltd. a devenit in scurt timp cea mai mare casa independenta producatoare de vinuri si bauturi alcoolice din Marea Britanie.

Compania detine acum participatii in zonele cheie ale industriei de bauturi din intreaga lume. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane de Euro, Halewood International Ltd. distribuie peste 1.400 de produse pe teritoriul Marii Britanii si in 30 de tari din toata lumea. Patru dintre marcile create de Halewood International Ltd. se regasesc in topul primelor zece marci din categoria lor, in Marea Britanie. In prezent, dupa o investitie de 10 milioane de Euro, compania detine patru subsidiare in Romania.
Halewood International
Cramele Rotenberg
Cramele Rotenberg
Am achizitionat o ruina in centrul comunei Ceptura de Jos, numita Crama Veche. Am reconstruit-o, readucand-o la viata. Strugurii sunt fermentati separat pe plaiuri, fiecarui plai fiind-ui potrivita drojdia optima. Vinul rosu este fermentat in vase semi-deschise, cu scufundarea manuala a caciulii ("pigeage"). Samburii sunt scosi ("delestage") dupa prima saptamana de fermentare, eliminand cea mai mare parte a taninurilor rele, amare si ierboase. Cu toate ca este scump si neindustrial, acest procedeu confera vinurilor o finete deosebita, de neatins in "inoxuri". Cele 2 beciuri suprapuse permit un flux tehnologic gravitational in care vinul nu este agresat de pompe. Trecerea vinului din vasele de fermentare in butoaie si din butoaie in sticle se face sub influenta greutatii proprii. Evitam filtrarea mecanica. Vinul nostru este limpezit cu albumina din albus de oua, atunci cand este necesar.

Cultivam 25 de hectare de vie aflata intre comunele Ceptura si Fantanele. Via este plantata in majoritate cu Merlot. Solul bogat in argile silicioase (montmorillonit si smectit) conditiile climatice sunt foarte similare cu cele din Pomerol si Saint Emillion, Bordeaux. Vinurile Merlot obtinute in astfel de conditii litho-climatice sunt extreme de fructoase, expresive si puternice.
Cramele Rotemberg
Prince Stirbey
Prince Stirbey
Renasterea unei traditii
De peste 300 de ani, familia princiara Stirbey stapanea un domeniu viticol in podgoria Dragasani. “Cand l-am descoperit in 1999, imediat mi-am dat seama de ce stramosii mei au ales acest loc: m-am indragostit la prima vedere de peisajul fermecator, de oamenii care traiesc si lucreaza acolo de generatii in traditiile lor, si de echilibrul intre natura si om.”

Descoperirea soiurilor traditionale
Suntem adepti ai soiurilor traditionale, evoluate si adaptate prin veacuri la conditiile pedo-climatice a unei podgorii. Numai acolo pot sa dezvolte caracterele lor din plin. Le vinificam separat, producand numai vinuri din soiuri pure, pentru a scoate la iveala caracterul fiecarui soi aparte.

Descoperirea Terroir-ului
Solul, climatul, flora si fauna, dar si traditiile oamenilor care lucreaza in vie influenteaza in mod essential evoluarea strugurilor si a vinului - dand fiecarei parcele de vie un alt caracter, care poate fi sintetizat ca Terroir, sau intr-un sens mai universal ca Genius Loci - spiritul locului. Dorim sa se regaseasca acest Genius Loci in vinurile noastre.
Prince Stirbey
S.E.R.V.E.
SERVE
Ne vom intoarce pentru inceput in Romania anului 1993. In ciuda aparentelor descurajatoare, la mai putin de 4 ani de la revolutie, Contele Guy de POIX a ales tara noastra intuind potentialul calitativ al regiunilor viticole romanesti.

Contele Guy de POIX este proprietar a 50 ha de vie in Corsica si al uneia din cele mai bine cotate marci de vin din aceasta zona, "Domaine Peraldi". Pe baza acestei expertize dar si a gestului sau de indrazneala, in 1994 ia nastere "Vinul Cavaleruluiv, marca ce acum reprezinta in Romania garantia calitatii.

S.E.R.V.E. (Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie) a fost prima si pentru cativa ani singura societate privata din sectorul viticol romanesc. Atat actionarii, in majoritatea lor viticultori francezi, cat si echipa S.E.R.V.E. au depus toate eforturile si si-au implicat toata priceperea pentru deviza companiei: CALITATE. Intre timp, gama de vinuri s-a largit, compania noastra lansand pe piata marca "Terra Romana" alcatuita din vinuri atent selectionate, destinate celor mai rafinate gusturi si distribuita exclusiv in HORECA si pentru export.

Pentru ca strugurii sunt punctul de plecare pentru vinurile bune, punem accent pe alegerea podgoriilor celor mai adaptate diferitelor soiuri de struguri si dam o atentie deosebita momentului in care se culeg strugurii si conservarii lor pe perioada transportului (culesi in lazi de 13 sau 250kg si transportati la 10 grade C in camioane frigorifice). S.E.R.V.E. exploateaza in prezent 54ha in Dealu Mare si 56ha in podgoria Babadag (Cogealac). Toate plantatiile au varste cuprinse intre 3 si 10 ani si au fost innfiintate cu plante din productia propriei pepiniere.
SERVE
Davino
Davino

Situata in inima zonei viticole Dealu Mare, delimitata de vaile raurilor Buzau la vest si Teleajen la est, Ceptura este un areal colinar cu pante molcome ce se inalta la limita nord-vestica a Baraganului. Plantatiile intinse o suprafata desfasurata de cca. 600 Ha sunt dispuse atat in ses - la baza dealurilor, cat si pe cele patru dealuri principale si pe versantii vailor ce separa aceste forme de relief.

Plantatiile DAVINO sunt amplasate pe fiecare din cele patru platouri colinare, in treimea superioara a acestora pentru a beneficia atat de maximul potential pedoclimatic dar si de interesanta diversitate microclimatica oferita de fiecare deal in parte. Expozitia este sudica si pe alocuri cu usoare subinclinatii estice, cu o panta ce variaza de la 7 pana la 25%. Solul are un mare grad de heterogenitate atat din punct de vedere al structurii, fiind mai bine aprovizionat in argile pe cele doua dealuri dinspre vest si cu o structura usoara cu formatiuni calcaroase pe dealurile dinspre est.

Climatul este unul temperat continental cu ierni reci si veri calde, dar cu excese ale continentalismului est-european mai atenuate datorita patrunderii de mase de aer cald de origine mediteraneana din sud si sud-vest in lungul Subcarpatilor. 
Davino
Vinarte
Vinarte
"Vinul este poezia pamantului. Vinarte, in cele trei domenii de renume pe care le detine, Dealu Mare, Samburesti si Mehedinti, si-a propus sa culeaga aceste versuri si sa le adune intr-o colectie. Am asamblat traditia si potentialul exceptional al viilor noastre cu tehnica de vinificare moderna, fara a neglija geniul uman care le produce, in speranta de a fi reusit sa contribuim la nasterea unei noi generatii de mari vinuri romanesti. Masura reusitei o putem avea numai de la cei care vor dori sa guste vinurile pe care specialistii Vinarte si-au pus semnatura."SERGIO FALESCHINI - Presedinte Vinarte

Domeniile Vinarte
Compania detine trei centre de productie (plantatii de vita de vie si crame de vinificatie), situate in trei dintre cele mai importante zone viticole: Samburesti - jud. Olt, Zoresti, Dealu Mare - jud. Buzau si Starmina, Terase Danubiene - jud. Mehedinti.

Vinurile Vinarte
Conditiile diferite intalnite in Dealu Mare, Samburesti si Mehedinti permit specialistilor nostri sa cultive struguri de cea mai buna calitate din soiuri autohtone si internationale din care sunt obtinute vinuri complexe si cu un caracter aparte. Selectia de mai jos reprezinta calea ideala pentru a descoperi noua generatie de vinuri romanesti.

Gama colectie
Vinurile din Gama Colectie au schimbat pentru totdeauna industria vinului din Romania, stabilind un nou punct de reper in ceea ce priveste calitatea. De-a lungul timpului, aceste vinuri au primit distinctii importante la competitiile internationale si au cucerit admiratia pasionatilor de vin de pretutindeni. Stilul vinurilor este caracterizat prin complexitate si eleganta. 
Vinarte
Cramele Recas
Cramele Recas


Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Primele informatii generale despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartine perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia, secolul 3 dupa Hristos. Legende mai vechi insa spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la Daci adoptat apoi de Greci ca Bachus-Dyonisos, si de Romani ca Bachus.

Trecand de la traditie si istorie catre prezent, se poate spune ca binecuvantarea legendarului zeu continua sa ocroteasca destinul Viilor din Recas. Oamenii de aici nu s-au multumit sa traiasca din amintiri si au adus in Recas tot ceea ce este nou in domeniul vinului si viticulturii.

Rezultatul: un vin excelent, pour les connaisseurs, un vin sincer, pe masura celui care il alege.
Cramele Recas
Gramma
Gramma

Gramma, e un concept puternic destinat sa deschida o noua directie de comunicare a vinurilor: cea a conversatiei inteligente si a limbajului fara cusur dezlegat de impactul licorilor, pentru ca intodeauna, exprimarea corecta si armonioasa denota echilibru fizic si psihic.

Personalitatea acestor vinuri poate fi descrisa cel mai bine prin notiunea de calatorie verbala si trebuie asociate discutiilor constructive, momentelor de inspiratie, clipelor in care conversatia aluneca spre subiecte adevarate si in care vorbele fara consistenta sunt lasate la o parte.
Gramma
Crama Oprisor
Crama Oprisor

Pasiune pentru vin, de generatii! Ne plac povestile de succes

Pasiune, intuitie, grija pentru detalii, responsabilitate. Sunt cele patru ingrediente simple pe care Carl Reh, fondatorul Reh-Kendermann, le-a pus la baza afacerii sale cu vinuri, in 1920, intr-o Germanie care se regasea pe sine dupa un razboi devastator. Mostenirea lui e prezenta si azi, dupa noua decenii, compania devenind cel mai mare exportator de vinuri germane (si una dintre cele mai mari din lume) si reusind sa ramana, totodata, o afacere de familie, care pune pret pe aceleasi principii ca la inceput.

Trei generatii, obsedate de valorile sadite de fondator, s-au succedat de la mica „societate comerciala pentru struguri, must si vin“ infiintata de Carl Reh pe valea Mosel si pana in ziua de azi. Trei generatii in care tehnologia cea mai moderna si cercetarea stiintifica au fost permanent integrate valorilor initiale. Astazi, cand cramele Reh-Kendermann transforma in vinuri strugurii din cele mai bune regiuni viticole ale Germaniei, niciun alt producator nu a acumulat, de-a lungul anilor, atatea recunoasteri internationale. Mica afacere a "patriarhului" Carl Reh a devenit intre timp un "jucator globalv": nu doar cel mai important exportator al vinurilor germane in intreaga lume, ci si cel mai mare importator de vinuri straine in Germania. in 1995, Reh-Kendermann a facut in Romania si primul pas pentru extinderea spre Europa de Est, prin cumpararea unei crame la Oprisor (Mehedinti) si apoi prin replantarea a 250 de hectare de vita de vie intr-una dintre cele mai bune regiuni viticole din aceasta parte a lumii.
Povestea continua!
Crama Oprisor
Casa de vinuri Cotnari
Casa de vinuri Cotnari

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect inceput in anul 2007, prin infiintarea de noi plantatii, cu soiuri noi precum Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra. Istoric vorbind, podgoria era cunoscuta ca avand aceleasi soiuri de struguri cultivate, inca dinainte cat si dupa atacul filoxerei, respectiv Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Francusa. Prin infiintarea noilor plantatii s-a pastrat mai departe traditia, un fapt care trebuie mentionat si apreciat. in podgoria Cotnari exista doar varietati romanesti de vita de vie, iar in Romania putini producatori de vinuri s-ar putea mandri cu acest lucru.

Motivele ce au determinat aparitia Casei de Vinuri Cotnari ar fi legate de evolutiile recente pe piata vinului: cresterea consumului de vin rosu, rose si mai ales cererea din ce in ce mai mare de vinuri albe seci si demiseci de calitate, urmare a aparitiei vinurilor din "Lumea Noua", deschiderea granitelor dupa 1990, evolutia segmentului HoReCa (cu o crestere a servicilor si a calitatii oferite, solicitarea de vinuri dedicate acestui segment fiind in continua crestere).

Aparitia unui numar important de magazine specializate, prezentarea vinurilor cu ocazia diferitelor evenimente ce promoveaza arta, cultura si civilizatia vinului (cu o traditie si o cultura milenara, insotind omul alaturi de dezvoltarea si progresul sau continuu), toate aceste directii au condus treptat la educarea si rafinarea consumatorilor. Istoria, Arta, stiinta si Inovatia se regasesc in proiectul Casei de Vinuri Cotnari, cu elemente ce fac trimitere directa catre cultura si civilizatie, regasite pe etichetele gamei Colocviu, gama ce se remarca prin simboluri puternice.

Vinul este arta, exact ca o opera valoroasa, unica, fie ca este intr-o editie limitata, fie ca reprezinta tot ceea ce are mai bun o crama la un moment dat. Exact ca si o opera de arta, vinul bun iti deschide o lume aparte, exprima si se exprima prin fiecare picatura, incalzeste spiritul si sufletul deopotriva, intocmai ca si vinurile produse de Casa de Vinuri Cotnari.

Dar mai ales te obliga sa fii civilizat, de doua ori, cum frumos spunea Ernest Hemingway: "in primul rand trebuie sa ai habar cum sa faci un vin, iar apoi trebuie sa stii cum sa-l bei".
Casa de vinuri Cotnari
Crama Basilescu
Crama Basilescu

Fost proprietar al fabricii de vinuri si sampanie Basilescu & St. Marceaux, familia Basilescu detine in prezent, la Urlati, 60 de hectare de teren, plantate cu soiuri pentru vinuri rosi - Feteasca neagra, Merlot, Cabernet sauvignon si Burgund mare, - la care se adauga, in centrul viticol Pietroasele, 50 de hectare ce sunt plantate cu soiuri pentru vinuri albe si rose - Feteasca alba, Tamaioasa romaneasca, Riesling italian, Sauvignon Blanc si Busuioaca de Bohotin.

Maiestria dovedita de viticultorii Cramei Basilescu a dat nastere unor vinuri deosebite, clasificate in doua game distincte respectiv Crama Basilescu ai Eclipse Selection. Pasiunea si dinamismul s-au reunit in crezul unei echipe ce a dorit sa aduca pe piata vinuri de calitate, vinuri ce respecta vita de vie si care poarta amprenta speciala a terenului. Cu tehnologii inovative si vadind o nemarginita apreciere pentru vinuri curate si corecte, stilul impus de Crama Basilescu consacra un adevarat model in practicile vitivinicole nationale.
Crama Basilescu
M1. Crama Atelier
M1. Crama Atelier

Proiectul M1.Crama Atelier reprezinta intrarea producatorului Murfatlar pe segmentul vinurilor premium si a fost realizat in urma unei investitii de 550.000 euro. Crama are o capacitate de 170.600 l bazine mici de inox si 60.000 l baricuri. Pentru a pastra linia autoimpusa, Cramei Atelier i-au fost "cedate" aproape 30 de hectare, parcele atent selectionate si pregatite inca din iarna lui 2010, din cele 3.100 de hectare ale Murfatlarului.

Dupa vreo doi ani de tatonari, prin gama mixta 3 Hectare-Sable Noble, si apoi prin primele trei vinuri din Sable Noble, au aparut mult asteptatele vinuri din 2011, semnate de Razvan Macici. Acest an a fost primul in care Razvan Macici si-a pus amprenta asupra vinului inca de la inflorirea viei si pana la imbuteliere, astfel ca curiozitatea iubitorilor a fost mare, mai ales dupa campania de teasing din ultimele saptamani, cu franturi de imagini cu etichete exotice si denumiri captivante. Etichetele sunt extrem de elaborate - cu detalii despre fiecare parcela de unde provine vinul respectiv, fisa vinului, recomandari gastronomice, etc, incadrate intr-o prezentare artistica indrazneata si retinuta in acelasi timp. Intentia a fost, pe langa impresie, de a asigura o trasparenta totala si de a informa consumatorul pana la cel mai mic detaliu; latura vizuala nu a fost lasata la intamplare, etichetele mergand de la un minimalism extrem pana la adevarate colaje si lucrari de arta.

Vinurile sunt "lucrate", cu proportii bine gandite si gusturi studiate - chiar si la soiurile traditionale. Chiar si cele mai abordabile au o anumita structura si greutate. Sunt vinuri care se exprima bine si de sine statator, dar cel mai bine capata valoare in asocierea cu preparate culinare, fiind vinuri de gastronomie.
M1. Crama Atelier
Domeniile Sahateni
Domeniile Sahateni


Despre noi


Ideea s-a nascut in anul 2002 cand Steve Cacenco – mare iubitor de vinuri – a participat la o sesiune de degustare prezentata de Aurelia Visinescu - pe vremea aceea oenolog la Halewood.

Astfel in anul 2003 cei doi au fondat compania menita sa gazduiasca stiinta unui oenolog celebru si pasiunea pentru minunata lume a vinului: Domeniile Sahateni. La capatul uni proiect de 3 milioane de Euro astazi se regasesc plantatii proprii in podgoria Dealu Mare si o crama ultramoderna de procesare, maturare si imbuteliere .Prin activitatea noastra ne asumam datoria si cinstea de a recupera dimensiunea valorii vinului romanesc. Cu facilitate de procesare de 1000 tone struguri/sezon ( 800.000 sticle ), crama este dotata cu doua lini de productie atat pentru vinurile rosii cat si pentru vinurile albe. Utilajele moderne exclusive din inox alimentar de calitate permit desciorchinarea strugurilor inainte de zdrobire, desciorchinarea fara zdrobire, racirea mustuielii pentru macerarea la rece, fermentarea la temperature controlata.

Pivnita subterana dotata cu 160 “barriques”-uri asigura conditii optime pentru invecirea anumitor loturi de vin. Linia de imbuteliere automata cu capacitatea de 1500 sticle / ora, permite imbutelierea cu protejarea vinurilor impotriva oxidarii in timpul operatiunii, prin eliminarea aerului din sticla inainte de umplere si injectarea de gaz inert (CO2,N2) inainte de dopuire. Vinul imbuteliat este stocat in depozitul modern cu o capacitate de 500.000 sticle.

Localizarea in inima podgoriei Dealu Mare, tehnologia de varf, pasiunea, sufletul si talentul nostru ne ajuta la indeplinirea obiectivului nostru principal: vinuri de exceptie.
Domeniile Sahateni
Budureasca
Budureasca

Valea Budureasca se afla in zona primelor dealuri subcarpatice, la 30 km E-N-E de municipiul Ploiesti. Terasele raului Budureasca cuprind 31 de situri arheologice, cea mai densa grupare umana straveche in Dacia.

Pe aceste dealuri, printre vestigiile stravechii civilizatii dace din Valea Budureasca, maiestrim vinurile noastre in deplin respect fata de natura, fata de licoarea insasi si fata de clientii nostri. Din nobila mostenire a acestor dealuri am pastrat mandria, simplitatea si onestitatea. Pentru vinuri romanesti cu adevarat nobile. Calitatile unice ale climei si ale solului din aceasta podgorie dau culoare rosie stralucitoare si arome puternice de fructe vinurilor noastre rosii, iar celor albe le confera arome florale si un gust crocant si fructuos. Vinurile noastre se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce vor sa bea un vin bun la un pret corect, echilibrat, atat pe piata interna cat si pe cea externa.
Budureasca
Corcova Roy&Damboviceanu
Corcova Roy&Damboviceanu

Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt elaborate de asa maniera incat sa redea cat mai fidel expresia terroir-ului. Interventia umana, foarte importanta, are tocmai rolul de a pastra nealterate aroma, gustul si parfumul strugurilor ce dau nastere vinurilor.

Parcelele de vie, atent ingrijite si supravegheate, produc struguri a caror identitate este pastrata in vinurile produse si invechite in crama. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-si imbogati si releva reciproc calitatile. Rigoarea, atentia, talentul sunt trasaturi comune ale echipei Roy & Damboviceanu si sunt esentiale in atingerea scopului comun: producerea unui excelent vin romanesc.

Podgoria
Asezata in partea de sud-vest a tarii, in Judetul Mehedinti, Corcova este o podgorie noua pentru publicul de azi, care reia insa traditia producerii vinului de calitate, initiata in acest areal in urma cu mai multe sute de ani.

Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt speciale si au acel "gout du terroir", pentru ca aici se intrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influente mediteraneene - veri calde si secetoase, ierni blande, cu precipitatii accentuate; solurile cu o structura litologica variata si o mineralitate bogata, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontane din tara, Piemontul Getic; vita de vie nobila cu soiurile potrivite, furnizata de Pepinieres Hebinger si munca atenta si responsabila a echipei Corcova Roy & Damboviceanu. Incepand cu anul 2005, 55 de hectare de teren au fost replantate cu vite furnizate de Pepinieres Hebinger din Franta si soiuri existente pe timpul mosiei Bibestilor - Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc - precum si Feteasca Neagra. in plus, cramele construite de printul Antoine Bibescu au fost refacute complet in perioada 2008 - 2009, respectand arhitectura initiala, si dotate cu utilaje de vinificatie produse de cele mai prestigioase firme de specialitate din Franta si Italia.
Corcova Roy&Damboviceanu
Domeniile Dealul Mare Urlati
Domeniile Dealul Mare

Situata la aceeasi latitudine cu podgoriile din Bordeaux, regiunea vini-viticola Dealu Mare este considerata cea mai buna zona din Romania pentru vinuri rosii, si una din cele mai bune pentru vinuri albe, in special soiuri semiaromate si aromate.

Podgoria de la Urlati intra definitv in istorie in jurul anului 1700, in vremea domnitorului Constantin Brancoveanu, care isi ridica aici Cramele Domnesti. Situata pe o panta usoara, podgoria Urlati - Ceptura are avantajul expunerii totale catre sud, fapt ce asigura o insolatie maxima de-a lungul perioadei de vegetatie.

Patrimoniul domeniilor insumeaza 120 hectare, din care 70 de hectare de vie veche pe rod, la care se adauga alte 50 hectare de plantatii noi, viile fiind amplasate atat in zona Ceptura, cat si in zona Urlati. Soiurile cultivate sunt: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Riesling, Muscat Ottonel, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare. Complexul de vinificatie construit integral in 2005-2006 dispune de utilaje moderne de ultima generatie. Capacitatea de stocare este de peste 1 mil. litrii, iar cea de imbuteliere de 3.000 de sticle pe ora.
Domeniile Dealul Mare
Domeniile Tohani
Domeniile Tohani

Istoric si traditie


Domeniile Tohani au cunoscut o lunga istorie, documentele care atesta existenta podgoriei datand din 1773. Vinurile de Tohani sunt produse pe vechea mosie apartinand Principelui Nicolae al Romaniei, fratele regelui Carol al II lea care se indragosteste din prima clipa pentru intreaga viata de Ioana Dolette, o femeie incredibil de frumoasa, dar fara obarsie nobila. Cei doi traiesc cu intensitate o poveste de dragoste impotriva tuturor prejudecatilor vremii. Cu toate restrictiile impuse de rang, Principele Nicolae si Ioana Dolette s-au casatorit in secret pe 28 octombrie 1931, la Biserica si primaria din Tohani. Principele si-a sacrificat astfel toate drepturile regale, dar Ioana Dolette a ramas iubirea vietii lui.

Domeniile Viticole Tohani au obtinut rezultate excelente datorita utilizarii unei tehnologii avansate in domeniul viticol dar si datorita avantajului climatic si solului din Dealu Mare. Domeniile Tohani reprezinta locul in care traditia si experienta se impletesc armonios cu technologia.

Prestigiu

La Domenile Tohani, viticultura si-a asumat pe deplin radacinile regale. Fiecare soi are abilitatea proprie de a se adapta tipului de sol si unui anumit mediu. Astfel, noi suntem mereu atenti la detalii, aplicand o tehnologie diferita in functie de solul si soiul cultivat.

Structura pe soiuri este reprezentata de: Soiuri Rosii 45%, Soiuri Albe 36%, Soiuri Aromate 14%, Amestecuri nobile 5%. Astfel, Domeniile Tohani comercializeaza si detine in portofoliu vinuri alese, premiate international, printre care amintim: Mosia de la Tohani, Princiar Special Reserve, Domeniile Tohani si altele. Domeniile Viticole Tohani au primit distinctia de Furnizor al Casei Regale, de unde rezulta o recunoastere incontestabila a calitatii. Blazonul Casei Regale a Romaniei, care acum se regaseste pe etichetele noastre, confirma intrarea vinurilor de Tohani in elita producatorilor romani care se bucura de acest statut privilegiat.
Domeniile Tohani
Vincon Vrancea
Vincon Vrancea

S.C. VINCON VRANCEA S.A. s-a infiintat in anul 1949 si este cea mai mare societate care produce si comercializeaza vin, distilate din vin, bauturi spirtoase si otet.

Compania detine in acest moment peste 2150 ha de vita de vie in regiuni vini-viticole cu renume, precum Odobesti, Cotesti, Panciu, Husi, Chirnogeni, podgorii ce apartin celei mai mari regiuni viticole a tarii, "cel mai omogen si mai intins peisaj viticol din intreaga tara"- asa cum precizeaza prof. Valeriu Cotea in tratatul "Podgoriile si Viile Romaniei". Din aceste podgorii, societatea produce vinuri de calitate superioara din soiurile: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Sarba, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Feteasca Neagra. Tot din aceasta regiune viticola face parte si arealul Pietroasa, renumit pentru calitatea vinurilor dulci din soiurile Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin si Grasa, areal in care exploatam cca 350 ha cultivate cu soiurile amintite.

Vinificatia se realizeaza in cele 20 de crame ale societatii, crame care totalizeaza o capacitate de procesare si depozitare de peste 80.000 tone/sezon.

Cele 2 combinate de conditionare si imbuteliere a vinului, alaturi de 3 instalatii Charente, o crama de invechire a distilatelor si 2 linii de imbuteliere a produselor pe baza de vin, confera societatii VINCON VRANCEA o redutabila forta de productie, ceea ce o distinge net in mediul concurential intern.

Modernizarea continua a tehnologiei si profesionalismul specialistilor au adus societatii, dincolo de certa calitate a produselor si poziþia de lider de piata, pozitie in obtinerea careia concura cele peste 120 de produse comercializate.
Vincon Vrancea
Negrini
Negrini
Casa de Vinuri Negrini" renaste aristrocratia vinului


In istorica podgorie a Dragasanilor, descendentii unor oenologi celebri candva, au reluat traditiile aristocratice ale vechilor vinuri mari. Pana de curand, din multe dintre acestea mai ramasese doar amintirea lor, inscrisa in cronici si purtand inca parfumul de fericire al unor vremuri de glorie: vinurile din pivnitele Stirbei,Bratianu, Nae Petcu Ion, Teodorini, Filipescu ori fratilor Spirtaru. Au fost vremuri cand aceste vinuri erau egalele marilor vinuri nobile ale Frantei. In 1990, Casa de Vinuri Negrini a cumparat fosta proprietate a generalului Teodorini, ilustru personaj in istoria interbelica a Romaniei, una dintre cele mai valoroase din podgoria Dragasanilor.

Vinul de aleasa calitate nu se face singur. El este rod al colaborarii dintre vinificator si viticultor, dintre specialist si natura, caci "factorii de mediu si anul de recolta, alaturi de tehnologia adecvata constituie o adevarata binecuvantare a naturii la casatoria vitei de vie cu mediul...".

Binecuvantatii creatori de vin sunt unanim de acord ca "vinul este oferit oamenilor pentru a le aduce un plus de buna dispozitie. Nu pentru a astampara setea a fost lasat vinul…, datoria sa este aceea de a genera incantare pe care numai lucrurile alese sunt capabile sa o determine". Servitul vinurilor cere o anumita asociere a paharelor, mancarurilor si chiar a temperaturilor. John Millton sustinea ca vinurile de masa sunt asemenea florilor de gradina. Si unele si altele pentru a-si arata intregul complex de insusiri au nevoie de o anumita " temperatura", … a mediului si a oamenilor...

Cand munca este innobilata de constiinta valorii umane a produselor vieie, atunci consumatorul obisnuit nu va mai aprecia vinul cu litrul si nici cu paharul, ci cu picatura sau cu degetarul, ca pe produsele rare si scumpe, pentru alesele sale insusiri de aroma, buchet, gust, fructuozitate si buna dispozitie. Nu intamplator Rabelais spunea ca gustarea unui pahar de vin, in cunostinta de cauza, "este un examen pe care trebuie sa-l treaca cu intelepciune orice suflet omenesc caruia ii place un strop de vin, care este un strop de viata"...
Negrini
Cricova
Cricova

In prezent "Cricova" dispune in total de cca 550 ha de vita de vie. Pe viitor, specialistii agricultori de la "Cricova" preconizeza plantarea a inca cca 50 ha de vita de vie. Unul dintre punctele de importanta deosebita in strategia de dezvoltare a Combinatului "Cricova" este programarea de perspectiva a lucrarilor de extindere si de imbunatatire a podgoriilor aflate in posesia Combinatului. O astfel de abordare a problemei in ceea ce priveste sursa de materie prima, reprezinta pilonul de baza dupa care se conduce "Cricova" in activitatea sa de fiecare zi. La momentul actual, podgoriile de la "Cricova" sunt cele mai vaste din Moldova si se intind pe o suprafata de aproximativ 600 ha.

In acest an, recolta de struguri a fost mai mica cu 30% fata de anul trecut, aceasta a fost influentata de conditiile climaterice nefavorabile acestui an. Zilele caniculare si fara ploi din lunile iunie si iulie au accelerat procesul de coacere a strugurilor iar perioada de prelucrare a strugurilor a inceput in luna august, cu o luna mai devreme decat in ceilalti ani, si a durat pana la sfarsitul lunii septembrie. Chiar daca anul a fost secetos, recolta este una buna, strugurii contin mai mult zahar, iar vinul care urmeaza a fi produs va fi de calitate inalta.

Podgoriile "Cricova"
Combinatul de Vinuri “Cricova” este o intreprindere cu un ciclu complex de producere, ceea ce inseamna ca dispune de o importanta baza de materie prima proprie. Posibilitatea de a controla intregul proces de productie, de la sadirea butasilor pana la livrarea sticlelor etichetate pe raft, ajuta Combinatul sa pastreze din an in an calitatea excelenta si originalitatea vinurilor sale.

In vedera obtinerii unor vinuri caliative, Combinatul si-a propus sa aleaga pentru situarea podgoriilor sale, zonele viticole din sudul (regiunea orasului Cahul) si centrul (regiunea orasului Criuleni si a orasului Cricova), pamanturile care au fost destinate de natura asemenea unor vii roditoare, dispunand din plin de fertilitate, umiditate si, mai important, lumina si caldura solara. Aici iIn prezent “Cricova” dispune in total de cca 550 ha de vita de vie. Pe viitor, specialistii agricultori de la “Cricova” preconizeza plantarea a inca cca 50 ha de vita de vie.Unul dintre punctele de importanta deosebita in strategia de dezvoltare a Combinatului "Cricova" este programarea de perspectiva a lucrarilor de extindere si de imbunatatire a podgoriilor aflate in posesia Combinatului. O astfel de abordare a problemei in ceea ce priveste sursa de materie prima, reprezinta pilonul de baza dupa care se conduce "Cricova" in activitatea sa de fiecare zi. La momentul actual, podgoriile de la "Cricova" sunt cele mai vaste din Moldova si se intind pe o suprafata de aproximativ 600 ha.

In acest an, recolta de struguri a fost mai mica cu 30% fata de anul trecut, aceasta a fost influentata de conditiile climaterice nefavorabile acestui an. Zilele caniculare si fara ploi din lunile iunie si iulie au accelerat procesul de coacere a strugurilor iar perioada de prelucrare a strugurilor a inceput in luna august, cu o luna mai devreme decat in ceilalti ani, si a durat pana la sfarsitul lunii septembrie. Chiar daca anul a fost secetos, recolta este una buna, strugurii contin mai mult zahar, iar vinul care urmeaza a fi produs va fi de calitate inalta.

Podgoriile "Cricova"
Combinatul de Vinuri "Cricova" este o intreprindere cu un ciclu complex de producere, ceea ce inseamna ca dispune de o importanta baza de materie prima proprie. Posibilitatea de a controla intregul proces de productie, de la sadirea butasilor pana la livrarea sticlelor etichetate pe raft, ajuta Combinatul sa pastreze din an in an calitatea excelenta si originalitatea vinurilor sale.

In vedera obtinerii unor vinuri caliative, Combinatul si-a propus sa aleaga pentru situarea podgoriilor sale, zonele viticole din sudul (regiunea orasului Cahul) si centrul (regiunea orasului Criuleni si a orasului Cricova), pamanturile care au fost destinate de natura asemenea unor vii roditoare, dispunand din plin de fertilitate, umiditate si, mai important, lumina si caldura solara. Aici incepe istoria perlelor vinificatiei moldave.ncepe istoria perlelor vinificatiei moldave.
Cricova


Cricova

ISSA SAUVIGNON BLANC 2014/sec
Sauvignon-ul Blanc, vinificat in stilul Lumii Noi, aduce in pahar o placuta vioiciune. Cu o culoare placuta, galben pal, stralucit oa r e, dezvaluie arome proaspete, dominate de citrice si flori de soc, continuate de note de ardei gras. Gustul surprinde placut printr-o buna aciditate, aflata in perfect echilibru cu alcoolul. Structura de ansamblu este armonioasa, fiind completata de notele usoare de mineralitate, cu tenta vaga de dulce (desi e sec), prezente in post-gustul mediu spre lung.
Temperatura de servire: 10° - 12°C.12.8% vol.
ISSA PINOT NOIR ROSE 2014/sec
Pinot Noir rose, vinificat in stil clasic, este o placuta surpriza, mai ales ca soiul este unul foarte pretentios si dificil. Prezinta o culoare placuta, roz-somon stralucitor. Aromele tipice soiului se transforma prin vinificarea in rose, in note de trandafirii, capsuna si pepene rosu. Gustul este sprintar, cu o buna aciditate, dar suficient de corpolent, cu un final placut sustinut in postgust.Temperatura de servire: 10°-12°C, 13.6 % vol
ISSA CHARDONNAY 2014 / sec
Chardonnay-u l, vinificat in stil clasic, prezinta o excelenta tipicitate de soi, cu o culoare galben - verzuie stralucitoare si cu arome dominante de fructe albe (para, mar) continuata prin note intense, placute, de citrice si altele, mai temperate, minerale. Gustul este rotund si echilibrat, cu o tenta fina de unt topit si cu o buna aciditate. Finalul este placut, usor condimentat.
Temperatura de servire: 10°-12°C, 12.6 % vol
La Salina
sus