roen

.
Povestea Rossetya

Un popor care nu isi cunoaste trecutul, va face mereu acelasi tip de greseli...prin urmare nu poate evolua...

Noi, Românii de astazi nu putem sa ne intoarcem fizic in timp sa insufletim valori ale trecutului in vremurile noastre...Restaurant Rossetya se afla situat in zona centrala a vechiului Bucuresti -"Micul Paris", intr-o locatie ce reda decorul unei case burgheze specifice perioadei secolului XIX...

Avand in vedere ca secolul XIX reprezinta o perioada de transformari sociale europene, care influenteaza si evolutia unor Tari Romane inca faramitate teritorial si politic, putem vorbi ca fiind vremuri de cautari si slefuire a identitatii romanesti

In cele 7 variante de meniu: Manastiresc, Burghez, Grecesc-Fanariot, Frantuzesc, Rusesc, Austro-Ungar si Turcesc-Oriental, Rossetya incearca sa aduca in actualitate evolutia si transformarea claselor sociale romane, care se reflecta inclusiv in gastronomia noastra.
Putem vorbi despre sfarsit secol XVIII si inceput de secol XIX, in care care privilegiatii vremurilor se bucurau de ospetele in stil Brancovenesc care durau 2-3 zile si in care se serveau 60-80 feluri mancare diferite, in principal carnuri si vanat la cuptor, la protap sau innabusite in gropi sapate in pamant... In acelasi timp, cei mai putin norocosi obisnuiau sa consume terciuri din grane sau mei...Meniul Rossetya face tranzitia catre perioada de emancipare romaneasca, care preia moda fruntuzita prin prisma efectelor Revolutiei de la 1848, dar si din traditiile europene, odata cu instalarea lui Carol...


salon de nunti Baneasa


.
.

sus